Ultimate Spider-Man vol 2 PDF

Ultimate Spider-Man vol 2 PDF

Spider-Man 2 is een Amerikaanse ultimate Spider-Man vol 2 PDF uit 2004. Het is een vervolg op de film Spider-Man.


De grands pouvoirs impliquent de grandes responsabilités. En 1962, ces paroles prophétiques lançaient l’un des personnages les plus populaires et emblématiques du XXe siècle… Spider-Man ! L’histoire du sage Peter Parker, héritant des fabuleuses capacités d’une araignée radio-active, enflamme l’imagination de millions de lecteurs depuis presque quarante ans. Mais à l’aube d’une ère nouvelle apparaît un héros du troisième millénaire… Ultimate Spider-Man ! Lors de leur première confrontation, Norman a failli tuer Peter avant de rendre l’âme à son tour, du moins en apparence. Car aujourd’hui, le Bouffon revient, plus redoutable que jamais ! Marvel Deluxe : Ultimate Spider-Man retrace aussi l’entrée en scène mémorable de deux adversaires familiers de la série. Après avoir hérité d’énormes tentacules métalliques suite à l’explosion de son laboratoire, Otto Octavius s’est métamorphosé en Docteur Octopus. Avide de vengeance, il poursuit ses ennemis sans relâche et aux yeux de tous, Spider-Man se retrouvant alors entre deux feux. Au milieu de ce chaos médiatisé, Kraven le Chasseur, l’homme le plus dangereux au monde, annonce qu’il va traquer le gibier ultime : Spider-Man. Peter sera-t-il sacrifié sur l’autel de Kraven au nom de la sacro-sainte audience télévisée? Cet album accueille les récits Double Trouble et Legacy, soit les épisodes Ultimate Spider-Man 14 à 27. Les couvertures originales, une introduction de Brian M. Bendis et d’autres exclusivités complètent le programme.

Twee jaar zijn verstreken sinds het einde van de vorige film, en Peter Parker krijgt steeds meer moeite met het leiden van een dubbelleven. Hij kan geen enkel baantje houden, heeft financiële problemen en raakt vervreemd van zijn vrienden Mary Jane Watson en Harry Osborn. Peter Parkers drukke leven begint zelfs zijn tol te eisen op zijn superkrachten, die hij langzaam lijkt te verliezen. John Jameson, de zoon van Peters baas J. Peter woont een demonstratie bij van zijn idool, de briljante wetenschapper Otto Octavius. Deze lijkt een manier te hebben gevonden voor een nieuw soort kernfusie.

Om met het apparaat te werken heeft Otto vier mechanische armen ontwikkeld die hij mentaal kan besturen. De armen bezitten ook kunstmatige intelligentie, maar een speciale chip zorgt ervoor dat Otto controle over de armen houdt. Nadat zijn tante May Parker door Dr. Octopus als gijzelaar werd gebruikt, heeft Peter er genoeg van. Hij gooit zijn Spider-Man kostuum bij het afval en gaat weer een gewoon leven leiden. Na een tijdje begint Peter echter toch weer te twijfelen of hij wel de juiste keus heeft gemaakt.

Octopus maakt een deal met Harry Osborn: als hij Spider-Man vangt en overlevert aan Harry zal Harry hem het laatste tritium geven voor zijn experiment. Octopus valt Peter en Mary Jane aan terwijl ze in een restaurant zitten. Hij ontvoert Mary Jane en geeft Peter de opdracht Spider-Man op te sporen. De schok van dit alles zorgt dat Peter zijn superkrachten terugkrijgt.

Wanneer Harry de bewusteloze Spider-Man ontmaskert, is hij geschokt te ontdekken dat zijn vijand niemand minder is dan zijn vriend Peter Parker. Peter komt net op tijd bij en ontsnapt. Octopus op in een verlaten pakhuis, net op het moment dat die een nog grotere versie van zijn kernfusie experiment in werking zet. Peter weet tot Octavius door te dringen, waardoor deze de kunstmatige intelligentie van de armen te boven komt.

Tijdens dit alles ontdekt Mary Jane eveneens dat Spider-Man in werkelijkheid Peter Parker is. Peter vertelt haar dat ze nooit samen zullen kunnen zijn, omdat hij als Spider-Man altijd vijanden zal hebben. Ondertussen ontdekt Harry een geheime ruimte achter de spiegel in zijn appartement. Hierin vindt hij de wapens en apparatuur van de Green Goblin, evenals een paar glazen cilinders met het serum dat Norman zijn krachten gaf. Harry leert hierdoor eindelijk de waarheid over zijn vader.

Op het eind van de film besluit Mary Jane op het laatste moment toch niet te trouwen met John Jameson. Ze zoekt Peter op en maakt haar beslissing om voortaan, ondanks de risico’s, met hem te leven bekend. Sam Raimi begon meteen na het voltooien van de eerste film met het uitwerken van plannen voor een vervolg. In September 2002 kreeg Michael Chabon de opdracht om het tot dusver voltooide scenario te herschrijven.

Comments are closed.